Отопление с газ пропан-бутан

Достъпна и евтина алтернатива на природния газ

Отопление с газ си остава най-ефективният начин за отопление. Ако обаче нямате изградена мрежа до вашата вила или къща и разполагате с място, където да се монтира надземен или подземен резервоар, ние ви препоръчваме този начин на отопление. Пропанът за битови нужди, предоставя комфорт и топлина, лесен е за управление и неговото правилно използване може да доведе до намаляването на сметките ви за отопление драстично. На пазара има десетки доставчици за зареждане на резервоарите във вашия имот, зареждате веднъж за целия отоплителен сезон, а това ви дава сигурност по отношение на доставката и цената.

Резервоар за пропан по време на мотажа, преди зариването му с земна маса
Табло за релугиране на налягането и автоматично спиране на газа при необходимост
Сервизният отвор на резервоара за обслужване е единствената видима част в двора

За какво мога да използвам пропан-бутан?


Отопление

Топла вода

Готвене

Подово отопление

Какво е нужно, за да се отопляваме ефективно на пропан-бутан?


Газов котел

Изборът на правилен котел за вашето жилище е изключително важен. Но е важно да знете, че котлите които предлагаме работят и на природен газ, и на пропан бутан. Ето защо ако в бъдеще бъде изградена мрежа на природен газ, можете лесно да превключите вашата система. Предлагаме най-добрите котли на пазара на конкуретни цени, както и пълен сервиз и обслужване.

Отоплителна система

Правилно изградената отоплителна система също е от голяма важност, тъй като това може да рефлектира върху ефективността на отоплението и най-вече върху месечните ви сметки. Отоплителната система може да е подова, без видими радиатори и тръби или с радиатори.

Резервоар за LPG

LPG газът, наричан още втечнен газ е лесен за съхранение в големи количества, защото при малко по-високо налягане от атмосфертното се втечнява. Когато се използва за битови нужди е необходимо да се поставят надземни или подземни резервоари, с капацитет, който е достатъчен за годишната ви консумация така, че да не се налага да зареждате повече от веднъж годишно.

Газови котли Termet

Termet

Уникално качество, на уникална цена

Газови котли Viessmann

Viessmann

Мерцедесът на газовите котли

Стъпка по стъпка за нула време


Ние сме оптимизирали целия процес така, че за няколко дни в шест лесни стъпки, да започнете да ползвате газ. Може да разчитате на пълна прозрачност, качество и ненадмината скорост ако се доверите на нас.

1. Оглед и изготвяне на оферта

В рамките на един работен ден, нашите специалисти ще се свържат с вас, за да направят оглед на дома ви, след което ще ви подготвят оферта за изграждане на газова и отоплителна инсталация, доставка и монтаж на уреди.

2. Договор за изграждане

Вашето приемане на офертата е гаранция за нашия ангажимент. Получавате 5-годишна гаранция за извършените строителни работи и 2-годишна гаранция за всички инсталирани уреди, освен ако не е уговорен допълнителен срок.

3. Изграждане на инсталация

Монтажът на уреди във вашия дом зависи от това колко са и за какво точно ще използвате газа. Нашите консултанти ще ви дадат точния срок за изпълнение и ще го направят в удобно за вас време. Основно една инсталация за средно голямо жилище ни отнема от 1 до 3 дни.

4. Технически надзор

След като инсталацията е готова, тя се легализира чрез издаване на разрешение за въвеждане в експлоатация от оторизирана компания за технически надзор, за което можем да ви помогнем, като я организираме за вас по време на планирането на всички строителни дейности.

5. Пускане на газ

Ние ще ви препоръчаме доставчици на втечнен газ, които ще се грижат да зареждат резрвоара за LPG, когато е необходимо. След първото зареждане газът ще бъде пуснат в инсталацията.

6. Настройка на уредите

След като пуснат газ във вашия дом, нашите специалисти настройват уредите към най-ефективния режим на работа и ви учат как да работите с тях.

Често задавани въпроси


Природният газ се получава от земните недра, чрез сондажи и съдържа основно метан, докато LPG газът съдържа проран и бутан и се получава като продукт при преработка на нефта. За битови нужди за отопление основно се използва чист пропан. Често се нарича още битова газ. За разлика от него природният газ е по-лек и се транспортира по тръби.

Газовата и отоплителната инсталация, в които ще инвестирате, за да използвате пропан-бутан, както и газовият котел няма да бъдат сменяни след като до вашата къща или вила се появи възможност да се захранвате с природен газ. Единственото, което ще е нужно е пренастройка на системата, която ние или всяка оторизирана компания може да свърши за няколко минути.

Ако говорим за съвременно отопление, в което не искате да се занимавате с дърва и пелети, природният газ няма алтернатива като цена и удобство. В последните дни, поради енергийната и воената криза, пропанът вече дори е по-евтин от природния газ. С използването на пропан, сметките ви ще са по-ниски отколкото да използвате пелети, нафта или климатици. Още повече, че тенденцията е цената на електричеството да се покачва и разликата ще става по-голяма.

Повечето газови котли на природен газ имат отделен контур за отоплението и отделен за водата и могат да покрият нужните ви ако имате до 3 бани. Водата се затопля мигновено и можете да се къпете и ползвате топла вода колкото искате. За по-големи къщи и сгради, където има висока консумация на топла вода се слага допълнителен обемен бойлер, който се затопля от газовия котел и се подбира според нужните ви, така че да не оставате без топла вода нито за миг.

Да. Всички газови котли имат летен и зимен режим на работа, така че през лятото можете да ползвате газ за постоянно течаща топла вода.

За да ползвате пропан-бутан е необходимо освен стандартната газова и отоплителна инсталация, да разположите е резервоар за газа в двора си. Най-добре е резервоарът да е монтиран подземно, но може да бъде разположен и надземно. В България има редица доставчици, които ще се погрижат редовно да зареждат вашия резервоар. Ние ще ви препоръчаме доставчик, с който да сключите договор, заедно с вас ще изберем нужния резервоар и ще го монтираме. Имате и допълнително предимство. Зареждате за целия отоплителен сезон и не се притеснявате за зареждането. Допълнително пропанът се доставя от десетки и стотици доставчици и освен, че се внася в България се произвежда и в няколко рафинирии. Риск от спирането някога да доставките на този газ няма.

Да! Всички готварски уреди на пропан бутан, могат да работят и с природен газ. Вие ще можете да готвите и лесно да превключите уреда, ако в бъдеще преминете на природен газ.

Да, напълно! Към газовата инсталация, се монтира газсигнализатор в помещението където е газовия котел. Сигнализаторът е свързан с магнет-вентил монтиран на входа, където влиза газовата тръба в къщата. Ако има изтичане на газ, газсигнализаторът подава команда на вентила и го затваря. По този начин се спира потока на газ към къщата. Газовият котел от своя страна също има редица защити,които не позволяват работа в режим на изтичане на газ или високо налягане. Допълнително пропан-бутановия резервоар има регулатор с предпазен клапан за обезопасяване, катодна защита и манометър за измерване на налягането.

Пропан-бутановата бутилка е оборудване с манометър за измерване на налягането. Подобно на автомобилите се вижда колко ориентировъчно е пълен резервоара (примерно на половина, една четвърт и т.н.). Има въможност да се постави допълнителен разходомер (дори такъв за отдалечено наблюдение), който показва точното количество газ.

Защо да избереш нас?


Безплатен оглед

Безплатен оглед

В рамките на ден ще получите дата и час за безплатен оглед.

Договор с ясни ангажименти

Договор с ясни ангажименти

С офертата получавате договор с ясни ангажименти за двете страни.

Без административни процедури

Получавате цялостна услуга

Организираме всички стъпки до пускането на вашата инсталация, без тежки админстративни процедури.

Светкавично изпълнение

Светкавично изпълнение

За по-малко от ден изграждаме инсталация в средно голямо жилище.

Чисто и спретнато жилище

Оставяме жилището чисто

Майстори, за които всеки би мечтал. Ще откриеш жилището ти чисто и спретнато.

5 годишна гаранция

5 годишна гаранция

Получавате 5 годишна гаранция за изградените инсталации и от 2 до 7 годишна гаранция за уредите

Желаете удобство и уют?

Свържете се с нас и превключете на ниски сметки

Разгледайте част от нашите обекти
на пропан


Разгледайте част от нашите обекти
на пропан