Природен газ

Осигурете комфорт и ниски сметки на вашите клиенти

Природният газ и до днес остава най-ефективният начин за отопление. Ако вие сте инвеститор или строителен предприемач и сте в процес на проектиране и/или строителство на сградата, повишете цената на предлаганите от вас жилища, като осигурите отопление на вашите клиенти с природен газ.

За какво може да се използва природен газ?


Отопление

Топла вода

Готвене

Подово отопление

Какво е нужно, за да присъедините вашата сграда?


Проект на газова инсталация

Ако сте на етап проектиране на сградата, ние ще изготвим необходимия проект за издаване на разрешение за строителство. Дори вече да сте в етап на строителство, винаги можете да преминете на природен газ, без да е нужно да издавате отново разрешения. Достатъчно е да има достъп до газоразпределителната мрежа или да се осигури такъв.

Сградна газова инсталация

На база на изготвения проект ние ще изградим общата сградна газовата инсталация и всяка индивидуална вътрешна инсталация до всеки апартамент и помещение в сградата. Ние гарантираме изпълнение в кратки срокове с използването на най-качествените материали и стандарти за изграждане на газови инсталации.

Отоплителна инсталация

За да осигурите необходимото отопление на жилищата можете да заложите на стандартна система с радиатори, подово отопление или такова с конвектори. Ние прелдагаме пълен инженеринг и заедно с газовата инсталация можем да изградим нужните отоплителни инсталации.

Газови котли и конвектори

Без значение, дали ще предоставяте газовите уреди заедно с жилището или ще оставите изборът и покупката на крайните устройства на собствените на жилищата, ние можем да ви предоставим доставка и монтаж на газови котли и конвектори.

Защо на природен газ е най-евтино?


Изчислете сметките за отопление спрямо другите източници на отопление, като използвате нашия енергиен калкулатор

Кратък енергиен калкулатор
100кв.м.
0кв.м.500кв.м.
2.6метра
0метра5метра

Стъпка по стъпка за нула време


Ние сме оптимизирали целия процес така, че да осигурим максимално кратки срокове за изграждане и за пускане на инсталацията. Може да разчитате на пълна прозрачност, качество и ненадмината скорост ако се доверите на нас.

1. Оглед и изготвяне на оферта

На базата на готов проект или предварителна архитектурна подложка, нашите специалисти ще изготвят предварителна оферта за изграждане на газова и отоплителна инсталация, доставка и монтаж на уреди.

2. Договор за изграждане

Вашето приемане на офертата е гаранция за нашия ангажимент. Получавате 5-годишна гаранция за извършените строителни работи и 2-годишна гаранция за всички инсталирани уреди, освен ако не е уговорен допълнителен срок. Ако договорът включва и проектиране той се разделя на фази в зависимост от вашите нужди и срокове на сторителство.

3. Изграждане на инсталация

Съобразно договора ние извършваме изграждането на сградната газова инсталация, вътрешните инсталации и отоплителните инсталация, най-често след издаден акт 14, но и в зависимост от вашите нужди. Често изграждаме инсталации и в готови сгради, които желаят да преминат на природен газ.

4. Тестване на инсталациите

След всеки етап на завършване на газовите и отоплителните инсталации те подлежат на тестване за цялост и херметичност, която се извършва по най-високите стандартни.

5. Технически надзор

След като газовата инсталация е готова, тя се легализира чрез издаване на разрешение за въвеждане в експлоатация от оторизирана компания за технически надзор, за което можем да ви помогнем, като я организираме за вас по време на планирането на всички строителни дейности.

6. Пускане на газ

Ние ще ви съдействаме за подготовка на всички необходими документи за присъединяване на сградата и ще съдейсвтваме за захранването на сградата след като приключим нейното изпълнение и издадем Акт за въвеждане в експлоатация.

Често задавани въпроси


Ако до вашата сграда има изградено отклонение е необходимо да пуснете заявление за присъединяване към газопразпределителното дружество във вашия град и платите такса за включване. След като имате потвърждение, че ще ви включат, ние ще се погрижим за всичко останали стъпки - ще изградим необходимите инсталации, ще се погрижим за процедурите по узаконяване на инсталацията и след като имате газ ще настроим уредите за ефективна работа.

Достатъчно е да се обадите на газоразпределителното дружество за вашия град, което можете да намерите в интернет и да попитате дали имате осигурена възможност за доставка на газ по мрежата. Можете да се свържете и с нас на office@generix-gas.com и ние ще проверим вместо вас какви са възможностите.

Таксата за присъединяване се определя от съответното газоразпределително дружество, на територията на която се намира сградата. В общия случай докато сградата е в строеж се изисква минимална такса от страна на инвеститора, а в последствие таксата за присъединяване на всяко индивидуално жилище се изисква от неговия собственик преди пускане на газа.

Да, можете. като използвате компресиран природен газ до момента, в който досградата изградят мрежа. Свържете се с нас и ние ще ви дадем варианти за решение на проблема ви.

Ако говорим за съвременно отопление в което не искате да се занимавате с дърва и пелети, природният газ няма алтернатива като цена и удобство. Отоплението на дърва, пелети и въглища е по-евтино. Но когато говорим за течни горива, пропан бутан и електричество природният газ е най-добрият избор. Не случайно в Западните страни, а и в голяма част от по развитите страни по света чрез газ се отопляват над 90% от домакинствата. Още повече, че тенденцията е цената на електричеството да се покачва и разликата ще става по-голяма.

Специално разрешение за самите газови инсталации не се изисква. Газовите инсталации подлежат единствено на проверка и заверяване от фирма за технически надзор, което ние организираме за нашите клиенти. Ако желаете да включите част газификация, като част от решение за отопление и енергийна ефективност в целия ви инвестиционен проект, на базата на който следва да се издаде разрешение за строителство на сградата, ние можем да изготвил проекта за вас.

Природният газ е по-лек от въздуха, и за разлика от всички останали горива за неговото запалване е нужно изтичането на 5 до15% газ в помещението който да се струпа за да може газа да се запали. Поради лекотата си той се издига нагоре и излиза от всякакви малки процепи и микро пукнатини. Това практически, прави природния газ напълно безопасен без дори да имате доплнителна система за защита. Освен това газът се одорира, поради което той има специфична лоша миризма, за да може да бъде усетен.

В съвременните системи, често към газовата инсталация, се монтира газсигнализатор в помещението където е газовия котел. Сигнализаторът е свързан с магнет-вентил монтиран на входа, където влиза газовата тръба в къщата. Ако има изтичане на газ, газсигнализаторът подава команда на вентила и го затваря. По този начин се спира потока на газ към къщата.

Защо да изберете нас


Експертиза и опит

Нашите експерти са с дългогодишен опит в изграждането на газови и отоплителни инсталации за бита.

Цялостна услуга

Ние сме от малкото, които предлагат цялостна услуга. Ние ще организираме всички стъпки свързани с узаконяването на инсталациите и присъединяването на сградите към мрежата.

Светкавично изпълнение

Нашата компания е ненадмината в сроковете за изпълнение. Ние непрекъснато подобряваме вътрешните си процеси и използваме най-ефективните софтуерни решения за да предоставим максимално добро обслужване на клиентите си.

5 годишна гаранция

Получавате 5 годишна гаранция за изградените инсталации, до 10 години за част от подово изпълнение инсталации и от 2 до 7 годишна гаранция за уредите.

Мнението на наши клиенти


Славян Джуванов

Управител на Слав Строй ООД

Качество и бързина, 10.03.2020

Generix Gas е наш дългогодишен партньор на който сме поверили цялостната газификация и изграждане на отоплителните инсталации във всички сгради които строим. До момента за изградили за нашите три жилищни комплекса „Casa Solare“ всички сградни газови инсталации и над 90% от отоплителните инсталации в апартаментите. Изключително коректни, работещи с най-високо качество. Скоростта на работа е ненадмината.

Атанас Георгиев

Управител на Гияна Инвест 1 ООД

Отлично свършена работа, 22.01.2021

Generix Gas е изключително лоялен партньор. Изравяваме отличните си впечатления за професионалното отношение при воденето на преговори, сключване на договори, намирането на ефективни технически решения и стриктното изпълнение на договорните отношения. Поетите ангажименти, при изграждането на газовите инсталации в сградата която в момента строим бяха изпълнени бързо, в уговорените качество и срок.

Желаете удобство и уют?

Свържете се с нас и превключете на ниски сметки

Разгледайте част от нашите обекти
на природен газ