Отопление с електрически котел

Достъпно, умно и комфортно

Електрическият котел е добър вариант за отопление на апартаменти и малки къщи до около 120-150 м2. Ако съчетаете електрически котел с подово отопление ще получите добра оптимизация на месечните разходи и невероятен комфорт.

Ако нямате възможност за ползване на природен газ, чрез седмичен програматор или смарт система можете да постигнете добра ефективност и да намалите годишните разходи. В комбинация с отоплителна инсталация ще получите същия комфорт като система с природен газ и ще имате топло и уютно жилище през зимата.

Предимства на електрическия котел?


По-ниски сметки с до 40%, ако комбинирате с водно подово отопление
Топла вода чрез обемен бойлер, затопляна от котела
Съвременен комфорт и уют, ползвайки радиатори или подово отопление
Ползвате без риск от спиране
на доставките на енергоизточника
По-ниска инвестиция в сравнение, с другите начини за отопление

Какво е нужно, за да се отопляваме ефективно с електрически котел?

Електрически котел

Изборът на правилен котел за вашето жилище е изключително важен. Един от основните фактори е квадратурата, която предстои да отоплявате. Ние можем да помогнем с този избор, като заявите безплатна консултация, без ангажименти. Предлагаме най-добрите котли на пазара на конкурентни цени, както и пълен сервиз и обслужване.

Отоплителна система

Правилно изградена отоплителна система също е от голяма важност, тъй като това може да рефлектира върху ефективността на отоплението и най-вече върху месечните ви сметки.
Отоплителната система може да е:

  • подова без видими радиатори и тръби
  • с радиатори.

Смарт програматор

Използването на електричество е удобен и достъпен метод, но в същото време най-неефективният. Ето защо използването на седмичен програматор или на смарт система е задължително, за да може да намалите драстично разходите за отопление и топла вода.

Запознай се с електрическите котли Viessmann


Viessmann има повече от 100 години опит в производството на отоплителни уреди и това е тяхната отлична основа за оптималното оползотворяване на енергията. Междувременно устойчивите енергоизточници са от първостепенна важност: независимо дали става въпрос за използване на топлината от оклоната среда или производство на ток от соларна енергия.

Когато електричеството е единствения ви вариант за отопление, но желаете да си осигурите комфорт и сигурност без да правите големи инвестиции в термопомпа, електрическия котел, особено в съчетание с подово отопление е перфектен вариант с доста добри месечни разходи.

Стъпка по стъпка за нула време


Ние сме оптимизирали целия процес така, че за няколко дни да имате готова за пускане инсталация. Може да разчитате на пълна прозрачност, качество и ненадмината скорост ако се доверите на нас.

1. Оглед и изготвяне на оферта

В рамките на един работен ден, нашите специалисти ще се свържат с вас, за да направят оглед на дома ви, след което ще ви подготвят оферта за изграждане на отоплителна инсталация, доставка и монтаж на уреди.

2. Договор за изграждане

Вашето приемане на офертата е гаранция за нашия ангажимент. Получавате 5-годишна гаранция за извършените строителни работи и 2-годишна гаранция за всички инсталирани уреди, освен ако не е уговорен допълнителен срок.

3. Изграждане на инсталация

Монтажът на уреди във вашия дом зависи от това каква инсталация ще се изгражда. Нашите консултанти ще ви дадат точния срок за изпълнение и ще го направят в удобно за вас време. Основно една инсталация за средно голямо жилище ни отнема 1 – 2 дни.

4. Настройка и пуск

Всички термопомпи се настройват и пускат, заедно с цялата отоплителна инсталация само от оторизирани и сертифицирани служители, както и от специалисти на самия производител.

Често задавани въпроси

Ако до вашият дом няма изградена газоразпределителна мрежа, не желаете да използвате пелети или те не са подходящи тогава можете да се замислите за позлването на електричество. Но ако жилището ви е не по-голямо от 150 кв.м. При по-големи площи е добре, задължително да комбинирате електрическия котел с подово отопление за да оптимизирате сметките. Все пак газификацията се развива и е напълно реалистично след определен период от време да имате възможност да започнете да ползвате природен газ. Ето защо можете да изградите отоплителна инсталация с подово отопление или радиатори, да използвате електрически котел и после само да замените котела с такъв на газ или пък с термопомпа.

Използвайте седмичен програматор и дори смарт система за управление. Това ще доведе до сериозни икономии и ще направи приемливо използването на електричество за отопление. Ако изградите водно подово отопление към електрическия котел, вместо използването на радиатори ще намалите разходите с до 40% и ще се приближите до разходи, подобни на отоплението с хиперинвенторни климатици.

Да. При изграждане на инсталацията, може да се ползва вече съществуващ обемен бойлер, който да се свърже с котела или да ви предложим модел, който произвежда и топла вода.

Не. Особено в България, където голяма част от електричеството се произвежда от централи, в които за производството му се изгарят въглища.

Електрическият котел не би бил добър вариант за големи къщи над 150-200 м2, освен при използване с подово отопление. При по-големи имоти инвестицията остава ниска, но излиза по- рентабилно да се заложи на газов котел или термопомпа.

Желаете удобство и уют?

Свържете се с нас и превключете на ниски сметки