Фотоволтаични системи

Независимост от природата

Фотоволтаичните системи предоставят възможност за генериране на електричество което да се ползва за захранване на термопомпа за отопление, генериране на топла вода както и ползването на електричеството за нуждите на домакинствата. Те пестят пари по екологичен начин.

Комбинирайки фотоволтаична система с термопомпа вие можете да си осигурите отопление и топла вода, при над 10 пъти и повече по-ниски разходи, като голяма част от енергията ще ви е напълно безплатна.

Какво минимално ви е нужно за домашна фотоволтаична система


За да имате работеща фотоволтаична система, не са нужни само фотоволтаични панели. Необходимо е допълнително оборудване за да може да имате реална възможност да произвеждате променлив 240V ток, който се използва от домашните ви уреди. В допълнение, можете да инсталирате и батерии, за да съхранявате електричеството което не консумирате, и да го използвате когато е нужно.

Фотоволтаични панели

Това е основния компонент, който произвежда електричество от слънчевата енергия.

Инвертор

Инверторът преобразува правият ток с ниско напрежение, произведен от фотоволтаиците в променлив ток с напрежение 240V или 380V.

Смарт електромер

Смарт електромерът, измерва произведената и консумираната енергия, така че да знаете колко спестявате.

Кабел конектор

Конекторът, свързва фотоволтаиците с инвертора и по този начин, системата може да се инсталира лесно и бързо.

WiFi донгъл

Осигурява интернет свързаност на инвертора, така че да можете да наблюдавате системата.

Изграждане на независима фотоволтаична система

Възобновяемите енергийни източници се превръщат във все по-предпочитан вариант за постигане на отопление, охлаждане и топла вода на различни видове сгради. Ресурсите от природата, които са винаги на наше разположение, както е слънцето е оптимално решение, което защитава околната среда и постига ниски разходи за потребителите.

Инсталирането на независима соларна система безспорно е разход, който гарантирано се възвръща. Осигурява независимост на ползвателите ѝ, сметките към държавни дружества отпадат. Ставате напълно независими от доставчиците на газ или пелети и покривате по-голямата част от нужната ви енергия. В момента в България е разрешено за битови нужди да се използват системи с до 30kW генерирана мощност. Достатъчно е да имате необходимото място, а това освен покрива, може да е и двора на къщата ви.


От какво се състои домашната фотоволтаична система?


От 5 до 30kW независими системи за битови нужди

Повечето фотоволтаични системи, които произвеждат до 30kW мощност, могат да покрият голяма част от потреблението на едно домакинство.

Една стандартна фотоволтаична система се състои от следните елементи:

  • Соларни панели (напр. 38 бр. по 540 kW ще ви дадат мощност 20kW)
  • Инвертор
  • Трифазна разпределителна кутия
  • Сензор за отчитане на произведената енергия
  • Донгъл за мониторинг на системата

Като допълнителна опция може да се закупи и инсталира батерийна система за съхранение на произведената енергия.

Предимства на фотоволтаичните системи


Ниски сметки
до 20 години гаранция
Съвременен комфорт и уют
Зелена енергия
Пестите с всяко включване

Важни факти за използването на фотоволтаичните системи за битови нужни


Процесът по изграждане и използване на фотоволтаична независима система е лесен и достъпен, и не изисква сложни и тежки процедури.

УЗАКОНЯВАНЕ НА ИНСТАЛАЦИЯТА

Когато фотоволтаичната система ще се ползва за битови нужди и няма да се свързва пряко с електропреносната мрежа за да връщате обратно ток и да го продавате, процесът по изграждане е изключително лесен и ние ще се погрижим за всички аспекти по въвеждането на системата в експлоатация.

СЪХРАНЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА

Когато фотоволтаиците произвеждат повече от електричеството което ползвате в момента, тази енергия не се използва и вие я губите. Има възможност да се закупи отделна батерийна система за съхранение на енергията, за да получите по-голяма ефективност.

ПРОДАЖБА НА ЕНЕРГИЯ

Ако имате излишна енергия, тя може да бъде обратно вкарвана в електроразпределителната мрежа и продава на разпределителното дружество. Това е процес, който допълнително намалява разхода ви за електричество и извличате максимална полза от системата. В този случай е необходимо допълнително оборудване и специален разрешителен режим.

Стъпка по стъпка за нула време


Ние сме оптимизирали целия процес така, че за няколко дни да имате готова за пускане инсталация. Може да разчитате на пълна прозрачност, качество и ненадмината скорост ако се доверите на нас.

1. Безплатен оглед

В рамките на един работен ден, нашите специалисти ще се свържат с вас, за да направят оглед на дома ви, след което ще ви подготвят оферта за изграждане на соларна система, с включени доставка и монтаж, с или без термопомпа, по ваш избор.

2. Събиране на необходимите данни

За целите на изграждане на фотоволтаична система е нужно да предоставите актуална скица на имота, фактури за електрическото потребление за последните 12 месеца и присъединена мощност на имота по договор с електроразпределителното дружество.

3. Изготвяне на оферта

В рамките на седмица, нашите специалисти ще ви подготвят оферта за изграждане на фотоволтаична система, с включени доставка и монтаж.

4. Договор за изграждане

Вашето приемане на офертата е гаранция за нашия ангажимент. В най-кратък срок можете да очаквате да бъде извършено това, което е подадено към оферта и прието от вас.

5. Изграждане на инсталация

Може да разчитате на нас за бърза доставка до Вашият дом и качествен монтаж. Нашите консултанти ще ви дадат точния срок за изпълнение и ще го направят в удобно за вас време.

6. Настройка и сервиз

Всички инсталации се въвеждат в експлоатация от сертифицирани служители, както и от специалисти на самия производител. След пускането на системата ще получите обучение на място и инструктаж за работа със системата.

Често задавани въпроси


Най-често соларите се поставят на покрива на къщата, за да са възможно най-близо до слънцето и да могат да поемат от слънчевата светлина възможно най-дълго време през деня. Също така, ако имате подходящ двор, те могат да бъдат инсталирани и там.

Първоначалната инвестиция е малко по-скъпа, но след това се компенсира цената с ефективността, която фотоволтаичната инсталация предлага. Към 2022 г. една 5kW инсталация излиза около 10 - 16 хил.лв, а една 20kW система би струвала от порядъка на 17 - 22 хил.лв.

За инсталирането на домашна соларна система се нуждаете от - Слънчеви панели - Инвертор за преобразуване на енергията - Батерия за съхранение. - Аксесоари. Ние можем да ви предложим всички елементи и да изградим цялостната инсталация без вие да се занимавате с нищо.

За да изчислите каква соларна система ви е необходима, за да покриете 100% от консумацията си на енергия е необходимо да изчислите годишният си разход на енергия в KW. Най-лесно е да прегледате фактурите си за електричество за 12 месеца и да прецените колко е годишната ви консумация. Ние можем да ви консултираме безплатно за да изберем най-подходящата за вас инсталация.

Фотоволтаиците могат да се инсталират на покрив или в двор. Ако живеете в многофамилна жилищна сграда, това е по-сложна задача, но не е невъзможна.

Фотоволтаичната система произвежда електричество, така че можете да я използвате именно за това. Реално системата захранва с произведената енергия електрическата система на къщата, така че всички уреди, осветление и уреди за отопление и охлаждане които ползвате ще консумират тази енергия. А ако тя не достига, остатъкът ще се използва от стандартната мрежа към която сте включени.

Защо да избереш нас?


Безплатен оглед

Безплатен оглед

В рамките на ден ще получите дата и час за безплатен оглед.

Договор с ясни ангажименти

Договор с ясни ангажименти

С офертата получавате договор с ясни ангажименти за двете страни.

Без административни процедури

Получавате цялостна услуга

Организираме всички стъпки до пускането на вашата инсталация, без тежки админстративни процедури.

Светкавично изпълнение

Светкавично изпълнение

За по-малко от ден изграждаме инсталация в средно голямо жилище.

Чисто и спретнато жилище

Оставяме жилището чисто

Майстори, за които всеки би мечтал. Ще откриеш жилището ти чисто и спретнато.

5 годишна гаранция

5 годишна гаранция

Получавате 5 годишна гаранция за изградените инсталации и от 2 до 7 годишна гаранция за уредите

Желаете удобство и уют?

Свържете се с нас и превключете на ниски сметки

Разгледайте част от нашите обекти
с термопомпи


Разгледайте част от нашите обекти
с термопомпи