Изненадай зимата

Възползвайте се от възможността за замяна на
стария си котел с нашата експресна услуга

Безплатен оглед

Планиране на ден и час за
монтаж до 48 часа

Монтаж и настройка до 3 часа

Ако имате нужда от монтаж на газов котел, изграждане на газова или отоплителна инсталация или друга консултация за вашето отопление, ние ще направим безплатен оглед и ще ви дадем цялостна оферта

Газови котли


Газовият котел е един от най-ефективните уреди в съвременното отопление, с над 98% ефективност. Ние работим с утвърдени през годините марки и сме оторизиран инсталатор и сервиз на всеки от котлите, които монтираме в инсталациите на нашите клиенти.

Газови котли
Termet

Газовите котли Термет са едни от най-качествените на европейския и световния пазар. Качеството им по нищо не се различава от най-добрите на пазара. Това е един от най-икономичните котли, а когато става върпос за гореща вода, е ненадминат.

Газови котли
Viessmann

Vitodens 100-W е най-новия и модерен котел на немската компания Viessmann. Новият котел е още по икономичен, с подър контрол на горивния процес, а вградената WiFi система ви дава възможност да го управлявате дистанционно, дори да не сте у дома.

Газови котли
Ferroli

Новите котли на Ferroli, са доказателство, че италианската компания продължава традициите си от десетилетие да произвежда високо качество на добра цена. Новият котел е най-плиткия на пазара, и позволява монтаж в тесни и недълбоки шкафове.

Какво е важно да знаете при избора на газов уред?

Видове газови котли

По предназначение газовите котли се делят на едноконтурни и двуконтурни. Едноконтурните котли се използват само за отопление, а при двуконтурните имате възможност за производство и на гореща вода през цялата година. За разлика от класическите електрическите бойлери за вода, тук имате постоянно течаща гореща вода, която се произвежда непрекъснато.

Алуминий или стомана

Газовите камери при газовите котли се произвеждат основно от алуминий или стомана. Въпреки, че качествено алуминиевите котли са се подобрили значително, все пак всеки специалист ще ви каже, че котлите с горивни камери от стомана са с далеч по-дълъг живот и със запазване на качеството на горивния процес за по-дълго време.

Удължена гаранция

На пазара ще намерите много варианти за уреди, но е препоръчително да изберете котел, който се предлага с удължена гаранция. Разбира се при нея, има допълнителни условия за монтаж на уреда само от оторизирана компания, както и използването на филтри и специална течност за отоплителната инсталация, но тези минимални разходи са само гаранция за по-дългия живот на всички елементи от вашата система.

Готвене на газ

Много често, хората имат налична печка за готвене използвана с бутилка на пропан-бутан. Често хората не знаят, но повечето печки се продават със сменяеми дюзи и лесно можете да ползвате старата си печка с природен газ, след като веднъж сте станали ползвател на синьото гориво. А готвене на газ е на бързо, лесно и вкусно.

Газов котел или конвектор?

Често задаван въпрос. Зависи от нуждите ви и възможностите за инвестиция. Няма нищо по-добро от отоплителна исталация с радиатори или подово отопление, но при малките жилища и такива, при които, често се топли само част от жилище (една или 2 стаи), използването на конвектори е икономично, лесно и напълно оправдано.

Какви уреди на газ мога да използвам?

Основно уредите за газ се делят на уреди за отопление, уреди за топла вода и уреди за готвене. Ние можем да ви предложим газови котли за отопление и гореща вода, газови бойлери, газови печки за готвене и дори газови фурни. А ако сте притежател на автомобил на природен газ е напълно възможно да си сложите инсталация за бавно зареждане на автомобила пред гаража.

Имате нужда от газов уред?

Посетете нашият онлайн магазин