Изненадай зимата

Възползвайте се от възможността за замяна на
стария си котел с нашата експресна услуга

Безплатен оглед

Планиране на ден и час за
монтаж до 48 часа

Монтаж и настройка до 3 часа

Ако имате нужда от монтаж на газов котел, изграждане на газова или отоплителна инсталация или друга консултация за вашето отопление, ние ще направим безплатен оглед и ще ви дадем цялостна оферта

Газови котли


Газовият котел е един от най-ефективните уреди в съвременното отопление, с над 98% ефективност. Ние работим с утвърдени през годините марки и сме оторизиран инсталатор и сервиз на всеки от котлите, които монтираме в инсталациите на нашите клиенти. Всеки от котлите които предлагаме работят както с природен газ, така и с газ пропан.

Газови котли
Termet

Газовите котли Термет са едни от най-качествените на европейския и световния пазар. Качеството им по нищо не се различава от най-добрите на пазара. Това е един от най-икономичните котли, а когато става върпос за гореща вода, е ненадминат.

Газови котли
Viessmann

Vitodens 100-W е най-новия и модерен котел на немската компания Viessmann. Новият котел е още по икономичен, с подър контрол на горивния процес, а вградената WiFi система ви дава възможност да го управлявате дистанционно, дори да не сте у дома.

Газови котли
Vaillant

Газовите котли Vailant са едни от най-качествените на европейския и световния пазар. Те са символ на немската прецизност и са един от лидерите на пазара. Новият модел на котела е с уникален дизайн и лесен за управление.

Газови котли
Ferroli

Новите котли на Ferroli, са доказателство, че италианската компания продължава традициите си от десетилетие да произвежда високо качество на добра цена. Новият котел е най-плиткия на пазара, и позволява монтаж в тесни и недълбоки шкафове.

Важни факти за газовите котли


Какво е важно да знаете при избора на газов уред?

По предназначение газовите котли се делят на едноконтурни и двуконтурни. Едноконтурните котли се използват само за отопление, а при двуконтурните имате възможност за производство и на гореща вода през цялата година. За разлика от класическите електрическите бойлери за вода, тук имате постоянно течаща гореща вода, която се произвежда непрекъснато, на проточен принцип, а разходите за топла вода в сравнение с електрическите котли са от 2 до 4 пъти по-ниски.

Газовите камери при газовите котли се произвеждат основно от алуминий или стомана. Въпреки, че качествено алуминиевите котли са се подобрили значително, все пак всеки специалист ще ви каже, че котлите с горивни камери от стомана са с далеч по-дълъг живот и със запазване на качеството на горивния процес за по-дълго време. Всички котли, които ние предлагаме са със стоманени топлообменници. Основен недостатък на алуминиевите топлообменници, е че с времето образуват слой от алуминиев оксид, който намалява топлоотдаването, прави по-неефективен котела, а това влияе върху месечните ви разходи.

Често задаван въпрос. Зависи от нуждите ви и възможностите за инвестиция. Няма нищо по-добро от отоплителна исталация с радиатори или подово отопление, но при малките жилища и такива, при които, често се топли само част от жилище (една или 2 стаи), използването на конвектори е икономично, лесно и напълно оправдано.

На пазара ще намерите много варианти за уреди, но е препоръчително да изберете котел, който се предлага с удължена гаранция. Разбира се при нея, има допълнителни условия за монтаж на уреда само от оторизирана компания, както и използването на филтри и специална течност за отоплителната инсталация, но тези минимални разходи са само гаранция за по-дългия живот на всички елементи от вашата система. Ние се грижим да предложим варианти за удължена гаранция.

Основно уредите за газ се делят на уреди за отопление, уреди за топла вода и уреди за готвене. Ние можем да ви предложим газови котли за отопление и гореща вода, газови бойлери, газови печки за готвене и дори газови фурни. А ако сте притежател на автомобил на природен газ е напълно възможно да си сложите инсталация за бавно зареждане на автомобила пред гаража.

Много често, хората имат налична печка за готвене използвана с бутилка на пропан-бутан. Често хората не знаят, но повечето печки се продават със сменяеми дюзи и лесно можете да ползвате старата си печка с природен газ, след като веднъж сте станали ползвател на синьото гориво. А готвене на газ е на бързо, лесно и вкусно.

Всички газови котли, могат да се комбинират с термопомпа в т.нар. хибридни системи. Това всъщност е най-ефективния начин за отопление и охлаждане, който осигурява възможно най-ниски сметки, но в същото време ви гарантира постигане на необходимите температури в моментите в които термопомпата при изключително студено време, може да не се справи. По-този начин когато термопомпата може да постигне зададените параметри работи само тя, а когато ефективността и падне се включва за допълнително подпомагане газовия котел.

Съвременните газови котли и най-вече моделите които ние предалгаме, работят както с природен газ, така и с газ пропан или пропан-бутан. В повечето случаи, дори не е необходима допълнителна настройка и уредите сами се самонастройват според плътността на газа, който им се подава. Повече за природения газ и пропан-бутана, можете да научите в нашата статия „Разликата между природен газ и пропан-бутан“

Имате нужда от газов уред?

Посетете нашият онлайн магазин