Газови котли Termet

Безкомпромисно качество на ниска цена

Газовите кондензационни котли Termet са едни от най-модерно оборудваните на европейския пазар, създадени да оползотворяват енергията от ефекта на кондензация при отопление. Тези котли са изключително лесни за употреба – чрез прегледен  контролен панел и лесно обслужване и благодарение на компактния си дизайн.

Предимства на котлите Termet?

 • Ефективен и с дълъг живот благодарение на топлообменникa и горелката от неръждаема стомана
 • Широк диапазон на модулация 12%-100%
 • По-висока производителност на битова гореща вода от повечето котли на пазара
 • Един от най-тихите котли
 • Компактен, походящ за монтаж дори в кухненски шкаф
 • Работа с повечето термостати и смарт системи на пазара
 • Лесно за обслужване управление с осветен LCD дисплей
 • 5 годишна удължена гаранция
Termet Ecocondens Silver Plus

Защо да изберете газови котли Termet?


ДРУГ КОТЕЛ ОТ ВИСОК ЦЕНОВИ КЛАС ДРУГ КОТЕЛ ОТ НИСЪК ЦЕНОВИ КЛАС
ЦЕНОВИ ДИАПАЗОН от 1968 лв от 2800 лв от 1900 лв
КЛИЕНТСКА УДОВЛЕТВОРЕНОСТ
ТОПЛООБМЕНИК ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА
СТЕПЕН НА МОДУЛАЦИЯ 1:9 1:10 1:6
БЕЗШУМНА РАБОТА ДО 48dB
ОБЕМ ПРОИЗВОДСТВО НА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА до 19 л/мин до 15 л/мин до 10 л/мин
ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТОПЛООБМЕННИК ЗА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА
РАБОТА С ПРИРОДЕН ГАЗ И С ПРОПАН-БУТАН, САМО ЧРЕЗ ПРЕНАСТРОЙКА
LCD ДИСПЛЕЙ ЗА ЛЕСНО УПРАВЛЕНИЕ
НАЛИЧИЕ НА ИНТЕРФЕЙС ЗА ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ
ГАРАНЦИЯ До 5 години До 3 години 2 години
ДРУГ КОТЕЛ ОТ ВИСОК ЦЕНОВИ КЛАС ДРУГ КОТЕЛ ОТ НИСЪК ЦЕНОВИ КЛАС
ЦЕНОВИ ДИАПАЗОН
от 1968 лв от 2800 лв от 1900 лв
КЛИЕНТСКА УДОВЛЕТВОРЕНОСТ
ТОПЛООБМЕНИК ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА
СТЕПЕН НА МОДУЛАЦИЯ
1:9 1:10 1:6
БЕЗШУМНА РАБОТА ДО 48dB
ОБЕМ ПРОИЗВОДСТВО НА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА
до 19 л/мин до 15 л/мин до 10 л/мин
ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТОПЛООБМЕННИК ЗА БИТОВА ГОРЕЩА ВОДА
РАБОТА С ПРИРОДЕН ГАЗ И С ПРОПАН-БУТАН, САМО ЧРЕЗ ПРЕНАСТРОЙКА
LCD ДИСПЛЕЙ ЗА ЛЕСНО УПРАВЛЕНИЕ
НАЛИЧИЕ НА ИНТЕРФЕЙС ЗА ИНТЕЛИГЕНТНО УПРАВЛЕНИЕ
ГАРАНЦИЯ
До 5 години До 3 години 2 години

По-скъпо не означава винаги по-добро


Работи и с природен газ и с пропан-бутан

Газовите готли Termet могат да работят и с природен газ и с пропан-бутан. Това е факт, който изобщо не е за пренебрегване когато нямате налична мрежа, но планирате в бъдеще да използвате природен газ, а в същото време имате възможност да намалите сметките, чрез използване на пропан-бутан.

Широк диапазон на модулация гарантира ниски сметки

Диапазонът на модулация на котлите, позволява котелът да работи ефективно и при ниско и при високо натоварване. Просто казано, ако имате голямо жилище, но оставите да работи радиатора само в едната стая, котелът ще работи икономично и ефективно и ще гори толкова газ, колкото е нужно.

Повече топла вода и за банята и за кухнята

Котлите Termet се отличават с висока производителност на битова гореща вода. Те без усилие могат да захранват с постоянно течаща гореща вода няколко бани както и да покриват нужните от вода в кухнята и други помещения, дори при много ниска температура на входната вода. А с това се справят малко котли на пазара.

Ефективен във всеки аспект


Котлите Termet позволяват специална настройка на съотношението на изгорелите газове. Това позволява при първоначалния пуск, сервизният техник да осигури настройки за максимално ефективно изгаряне на газа. А това ви гарантира ниски сметки и безшумна работа на уреда.

Вариант за всеки дом


Газовите котли Termet се предлагат в няколко различни серии с различна мощност, позволяваща покриването практически всяка нужда. Най-масовата серия Silver Plus покрива нуждите на малко жилище до многофамилни къщи, а големите котли които позволяват каскадно свързване на няколко уреда, могат да захранват ефективно всяка голяма сграда с високи енергийни нужди.

Природен газ

Използването на природен газ е най-лесния, евтин и комфортен начин за отопление.

Пропан-бутан

Ако все още нямаш достъп до газоразпределителната мрежа, има и други начини

Лесен за поддръжка


Поддръжката на котлите Termet е изключително лесна. От Вас като потребител няма да се очаква да правите нищо. Нашите специалисти ще ви научат да работи с котела за няколко минути. Котелът разполага с лесно сменяеми компоненти и интерфейс за връзка със сервизен софтуер. Това позволява на нашите специалисти да извършват диагностика и пренстройване за по-малко от 10 минути.

Често задавани въпроси


Едноконтурните котли произвеждат топла вода за отоплителната инсталация и работят само в режим на отопление, докато двуконтурните котли произвеждат допълнително и гореща вода за баните и санитарните нужди. Ето защо двуконтурните котли работят в зимен и летен режим, така че през лятото да ползвате котела само за топла вода. Въпреки това често към едноконтурен котел може да се върже обемен бойлер с голям капацитет, за да затопля и вода за битови нужни. Често ако имате повече от 2 бани е добре да се сложи допълнителен обемен бойлер за да можете да покриете нуждите си от топла вода.

Отоплителната мощност на котела показва енергията, която може да произведе котела. За да се избере правилния модел котел е важно предварително да бъде проектирана и изчислена отоплителната мощност, която е нужна за дадено жилище. Това зависи от много фактори в т.ч. вид на дограмите, наличие на изолация, желана температура и др. Важно е да знаете, че използването на котел с висока мощност, който надхвърля много реалните нужди може да води до далеч по-високи сметки, както и обратното. Ако използвате уред, който не е достатъчен като мощност това ще намали комфорта ви и ще доведе до проблеми с влагата.

Всички кондензни газови котли работят в определен диапазон, който наричаме обхват на модулация. Важно е минималната мощност на котела да не бъде висока, за да отговаря оптимално на нуждите от по-малко топлина през преходните сезони или когато не отоплявате цялата площ на жилището. В противен случай това ще доведе до излишни загуби на енергия и неоправдано високи сметки. Казано по-просто, ако ви се налага да отоплявате една стая, то сметката да бъде като за една стая, а не все едно отоплявате цялото жилище.

Кондензните котли работят най-ефективно и икономично при ниски температури на водата, подавана в отоплителната система, например 40-50°С. Това предполага избора на отоплителни тела с по-голяма площ - подово отопление или оптимално оразмерени за тези температури радиатори. Целта е водата за отопление да отдаде топлината си, да се охлади и да се върне с ниска температура в котела, което е важно за постигане на ефекта на кондензацията и постигането на максимална ефективност.

Стенните котли изискват изключително малко място за монтаж. Те са толкова компактни, че могат да се монтират и там, където почти няма място например в ниши, сервизни помещения, кухни и т.н. Уредите са тихи и в същото време се вписват доста добре в интериора на жилището.

Основното, което трябва да съобразите при избора на място за монтаж на котела, са отвеждането на отработените газове и притока на пресен въздух. В повечето случаи котлите се монтират с коаксиална димоходна система, т.е. две тръби една в друга, като през едната засмуква пресен въздух за горенето, а през другата се отвеждат отработените газове. Най-често котлите се монтират на външна стена или място до вътрешен комин на сградата, който позволява отвеждането и вскукването на газове по подходящия начин.

Препоръчваме профилактика на котела и отоплителната инсталация един път годишно от компетентни специалисти. Така инсталацията ви ще работи по-надеждно, ще избегнете спирания през отоплителния сезон и ще гаранирате дълъг живот на газовите уреди.

Желаете удобство и уют?

Ние не само ще ви доставим и монтираме уреда, а ще изградим цялостната ви газова и отоплителна инсталация. Обадете се и оставете всичко на нас. Ще получите отговор до няколко часа, и инсталация до няколко дни.

Купи онлайн или заяви безплатна консултация


Заявка за газов котел Термет
Обработка на лични данни

Какво включва безплатната консултация?

 • Консултираме ви за правилния избор на уреда
 • Ако имате нужда от инсталация ви записваме за безплатен оглед
 • Можем да направим първата консултация и онлайн
 • Определяме кои ще са необходимите промени в жилището
 • Съобръзяваме всеки елемент, за да имате оптимални сметки
 • Определяме от къде ще минат тръбите, ако няма изградени
 • Препоръчваме какви на вид радиатори да изберете
 • Съобразяваме избора на елементи с интериора на жилището
 • Препоръчваме смарт устройства за контрол на температурата и намаляване на сметките
 • Препоръчваме система за безопасност на газа
 • Отговаряме на всички ваши въпроси