Водно подово отопление

Комфорт, неангажиращ интериор, ефективност

Подовото отопление днес е най-ефективният и комфортен метод за отопление на жилища и офис сгради. Комфортът, осигурен от него е несравним. Подовото отопление осигурява равномерна температура в цялото жилище, с по-малки топлинни загуби. Не нарушава интериора и не отнема ценно пространство от дома ви. Благодарение на голямата площ подовото отопление работи с ниски температури на водата, което води до намаляване на разходите за отопление.

Предимства на подовото отопление


comfort

Комфорт и тишина

interior

Неагажиращ интериор

save money

По-ниски сметки

Дълъг живот и сигурност

Какво е нужно, за да ползвам подово отопление?


Източник на топлина

Подовото отопление, работи на същия принцип, както радиаторната система. Нужен е уред, който да произвежда топла вода. Ето защо можете да ползвате, газови котли, котли на пелети и електричество, както и термопомпи, за да осигурите нужната топла вода за захранване на подовата отоплителна система.

Тръбна подова система

Правилно изградена отоплителна система също е от голяма важност, тъй като това може да рефлектира върху ефективността на отопление и най-вече върху месечните ви сметки. При подовото отопление задължително се залагат изолационни подложки за пода и стените, високотехнологични тръби, а самата система трябва да бъде проектирана с отделни кръгове за всяко помещение, за да може да постигнете нужния контрол и температура.

Система за управление

Съвременната подова система се е изгражда с нужните елементи за управление – елекрически задвижки за всеки отделен кръг, стайни програматори и много други механизми за управление по желание на клиента. Целта е да можете да поддържате желаната температура във всяко отделно помещение и в същото време да получите ефективност, която да доведе до намаляване на месечните ви разходи за отопление.

Лесен монтаж, енергоспестяващо, сигурно и комфортно


Подовото отопление е все по-чест избор на домакинствата в Европа, заради комфорта и ефективността. Първоначалната инвестиция е с до 30% по-висока, спрямо изграждането на класическа инсталация с радиатори, но в същото време ще намалите месечните си сметки с до 15%, което ще изплати многократно дългосрочната инвестиция.

Стъпка по стъпка за нула време


Ние сме оптимизирали целия процес така, че за няколко дни да имате готова за пускане инсталация. Можете да разчитате на пълна прозрачност, качество и ненадмината скорост ако се доверите на нас.

1. Оглед и изготвяне на оферта

В рамките на един работен ден, нашите специалисти ще се свържат с вас, за да направят оглед на дома ви. Заедно ще подберем най-добрия енергоизточник, а ако имате такъв ние ще преустроим инсталацията ви. Ще съобразим подовите настилки и вариантите как можем да направим най-ефективно подово отопление.

2. Договор за изграждане

Вашето приемане на офертата е гаранция за нашия ангажимент. Получавате 5-годишна гаранция за извършените строителни работи и 2-годишна гаранция за всички инсталирани уреди, освен ако не е уговорен допълнителен срок и до 10 годишна гаранция за тръбите за подовата инсталация.

3. Изграждане на инсталация

Нашите консултанти ще ви дадат точния срок за изпълнение и ще го направят в удобно за вас време. Основно една инсталация за средно голямо жилище ни отнема 1 – 2 дни. След приемане на офертата в рамките на до 7 дни ние стартираме работата по инсталацията.

4. Настройка на системата

След като инсталацията е готова, ние я тестваме, пускаме и настройваме. Провеждаме ви подробно обучение за работа със системата и отговаряме на всички ваши въпроси. В общия случай освен да промените температурата в стаята, през повечето време няма да ви се налага да правите друго.

Често задавани въпроси


Инвестицията в подовото отопление е с около 30% по-висока от цената на изграждане на стандартна система с радиатори. Но тъй като топлинните загуби са по-ниски, на практика и температурата на входящата вода за отопление е много по-ниска от нужната за радиатори. Реално сметките за отопление ще са по-ниски с до 15%, а в някои случаи при добра автоматизация на системата и по-ниски. Ето защо използването на подово отопление е по-евтино.

Да, разбира се! Въпреки че е вярно, че подовото отопление не произвежда толкова топлина като обикновен радиатор, то генерира достатъчно топлина, за да създаде комфортна среда. Топлината се разпределя равномерно по цялата подова повърхност, така че стайната температура може да достигне до 25°C. Дори да настроите термостата с няколко градуса по-ниско, няма да усетите загуба на топлина.

Всеки материал има различен коефициент на топлоотдаване, така че има значение каква е подовата настилка. Но на пазара голяма част от настилките са подходящи за подово отопление, а от всеки тип настилка, било то паркет, ламинат, гранитогрес и др. има такива които са специално предназначени или подходящи за подово отопление.

Да. Водното подово отопление се изгражда по два метода - сух и мокър. Мокрото подово отопление, се използва при новото строителство, когато подовата замаска все още не е сложена и по този начин тръбите се разполагат в замаската. Сухото подово отопление позволява слагането на специални допълнителни панели, в които се слагат тръбите, а над панелите се монтира избраната подова настилка.

Да, и ние бихме настоявали. Това не само носи комфорт на различните членове на семейството, но позволява да контролирате реалната консумация на гориво или електричество за отопление, а от там и да редуцирате месечните си сметки. При изграждане на подовото отопление ние предлагаме напълно автоматизирани системи с програматори за всяка стая.

Подовото отопление предотвратява циркулацията на прахови частици, които могат да причинят алергии или заболяване. Собствениците на жилища могат да се възползват и от по-добра влажност и по-здравословна среда без акари и плесени, което е особено полезно за хора, които страдат от алергии или респираторни проблеми. От друга страна топлият под не позволява на краката ви да изстиват, а равномерното разпределение на температурата в помещенията и комфортната температура, не позволяват гърлото ви да е сухо поради резки температурни промени и сух въздух. Това от своя страна намалява риска от обостряне на хронични заболявания и податливост към настинки и други вирусни заболявания.

Да! Основно се използват две схеми за монтаж на тръбите - змиевиден монтаж или монтаж тип охлюв. В повечето случаи при змиевидния монтаж се използва по-малка дължина на тръбите и респективно инвестицията е по-ниска. Този метод е подходящ при по-малки помещения, тъй като температурата в изхода от помещението ще има по-ниска темепратура и респективно топлината няма да се разпределя равномерно. Монтажът под формата на охлюв е по подходящ в повечето случаи и гарантира равномерно разпределение на топлината в помещението.

Желаете удобство и уют?

Свържете се с нас и превключете на ниски сметки

Разгледайте част от нашите обекти
с подово отопление


Разгледайте част от нашите обекти
с подово отопление