Природен газ

Ниски сметки, екологично, лесно и комфортно

Природният газ и до днес остава най-ефективният начин за отопление. Ако имате изградена мрежа до вашето жилище, ние ви препоръчваме този начин на отопление. Природният газ предоставя комфорт и топлина, лесен е за управление, напълно безопасен и неговото правилно използване може да доведе до намаляването на сметките ви за отопление драстично.

За какво мога да използвам природен газ?


Отопление

Топла вода

Готвене

Подово отопление

Какво е нужно, за да се отопляваме ефективно на природен газ?


Газов котел

Изборът на правилен котел за вашето жилище е изключително важно. Трябва да изберете правилния котел за квадратурата, която предстои да отоплявате. Ние можем да помогнем с този избор, като заявите безплатна консултация, без ангажименти. Предлагаме най-добрите котли на пазара на конкуретни цени, както и пълен сервиз и обслужване.

Отоплителна система

Правилно изградена отоплителна система също е от голяма важност, тъй като това може да рефлектира върху ефективността на отопление и най-вече върху месечните ви сметки. Отоплителната система може да е подова, без видими радиатори и тръби, или с радиатори.

Изградена мрежа

Въпреки, че има вариант да се подаде заявление за включване към газоразпределителната мрежа, определено включването става много по-лесно и бързо, ако вече има изградена такава до вашия дом. Проверете при доставчика, който отговаря за вашия град дали има изградена такава или дали се планира скоро да бъде изградена или ни се обадете и ние ще ви съдействаме.

Използването на природен газ може да доведе до намаление
на сметките с повече от 40%


спестете до 10%

като използвате седмичен програматор, външен датчик за температура или друга смарт система за контрол на температура в помещенията, можете да постигнете икономия от месечните сметки.

спестете до 40%

като изградите подово отопление, вместо радиатори или конвектори. Гарантирате сериозна икономия от месечните сметки и ненадминат конфорт.

спестете още

като използвате природен газ. Спрямо електричеството, нафтата, пелетите сметките са по-ниска и в същото време всичко е автоматизирано. Няма мръсотия, носене и ангажимент от ваша страна.

Цените са в лв/kW и са актуални към 01.04.2024 г. Всички цени са средни за страната.За пелети и за въглища са взети осреднени цени по класове. Цената за газ пропан, включва разходите всички разходи в т.ч. доставка и транспорт.

Предимства при използването на природен газ


Ниски сметки
Постоянно топла вода
Несравним комфорт и уют
Екологичен и чист продукт
Най-бърза възвращаемост
Без да носите и зареждате

Газови котли Termet

Termet

Уникално качество, на уникална цена

Газови котли Viessmann

Viessmann

Мерцедесът на газовите котли

Стъпка по стъпка за нула време


Ние сме оптимизирали целия процес така, че за няколко дни да имате готова за пускане инсталация. Може да разчитате на пълна прозрачност, качество и ненадмината скорост ако се доверите на нас.

1. Оглед и изготвяне на оферта

В рамките на един работен ден, нашите специалисти ще се свържат с вас, за да направят оглед на дома ви, след което ще ви подготвят оферта за изграждане на газова и отоплителна инсталация, доставка и монтаж на уреди.

2. Договор за изграждане

Вашето приемане на офертата е гаранция за нашия ангажимент. Получавате 5-годишна гаранция за извършените строителни работи и 2-годишна гаранция за всички инсталирани уреди, освен ако не е уговорен допълнителен срок.

3. Изграждане на инсталация

Монтажът на уреди във вашия дом зависи от това колко са и за какво точно ще използвате газа. Нашите консултанти ще ви дадат точния срок за изпълнение и ще го направят в удобно за вас време. Основно една инсталация за средно голямо жилище ни отнема 1 – 2 дни.

4. Технически надзор

След като инсталацията е готова, тя се легализира чрез издаване на разрешение за въвеждане в експлоатация от оторизирана компания за технически надзор, за което можем да ви помогнем, като я организираме за вас по време на планирането на всички строителни дейности.

5. Пускане на газ

Трябва да се обърнете към съответната компания за газоразпределение за вашето населени място и да платите такса за присъединяване. След тази стъпка газовата компания ви дава краен срок за стартиране на газа. Ако искате да спестите време и усилия, можете да ползвате нашата услуга Газов консултант

6. Настройка на уредите

След като пуснат газ във вашия дом, нашите специалисти настройват уредите към най-ефективния режим на работа и ви учат как да работите с тях. Ние можем да ви предложим и допълнителни смарт технологии за управление на отоплението с което да намалите още повече сметките.

Често задавани въпроси


Ако до вашият дом има изградена газоразпределителна мрежа е необходимо да пуснете заявление за присъединяване към газопразпределителното дружество във вашия град и платите такса за включване. След като имате потвърждение, че ще ви включат, ние ще се погрижим за всичко останали стъпки - ще изградим газовата инсталация, ще направим отоплителната инсталация, ще се погрижим за процедурите по узаконяване на инсталацията и след като имате газ ще настроим уредите за ефективна работа.

Достатъчно е да се обадите на газоразпределителното дружество за вашия град, което можете да намерите в интернет и да попитате дали имате осигурена възможност за доставка на газ по мрежата. Можете да се свържете и с нас на office@generix-gas.com и ние ще проверим вместо вас какви са възможностите.

Да, можете. Стига да живеете в еднофамилна или многофамилна къща и да имате собствен двор, можете да ползвате компресиран природен газ до момента, в който до къщата Ви изградят мрежа. Разлика в нужните ви инсталации и уреди няма и не правите по-голяма инвестиция. Свържете се с нас и ние ще ви дадем варианти за решение на проблема ви.

Ако говорим за съвременно отопление в което не искате да се занимавате с дърва и пелети, природният газ няма алтернатива като цена и удобство. Отоплението на дърва, пелети и въглища е по-евтино. Но когато говорим за течни горива, пропан бутан и електричество природният газ е най-добрият избор. Не случайно в Западните страни, а и в голяма част от по развитите страни по света чрез газ се отопляват над 90% от домакинствата. Още повече, че тенденцията е цената на електричеството да се покачва и разликата ще става по-голяма.

Повечето газови котли на природен газ имат отделен контур за отоплението и отделен за водата и могат да покрият нужните ви ако имате до 3 бани. Водата се затопля мигновенно и можете да се къпете и ползвате топла вода колкото искате. За по-големи къщи и сгради, където има висока консумация на топла вода се слага допълнителен обемен бойлер, който се затопля от газовия котел и се подбира според нужните ви, така че да не оставате без топла вода нито за миг.

Да. Всички газови котли имат летен и зимен режим на работа, така че през лятото можете да ползвате газ за постоянно течаща топла вода.

Природният газ е по-лек от въздуха, и за разлика от всички останали горива за неговото запалване е нужно изтичането на 5 до15% газ в помещението който да се струпа за да може газа да се запали. Поради лекотата си той се издига нагоре и излиза от всякакви малки процепи и микро пукнатини. Това практически, прави природния газ напълно безопасен без дори да имате доплнителна система за защита. Освен това газът се одорира, поради което той има специфична лоша миризма, за да може да бъде усетен.

В съвременните системи, често към газовата инсталация, се монтира газсигнализатор в помещението където е газовия котел. Сигнализаторът е свързан с магнет-вентил монтиран на входа, където влиза газовата тръба в къщата. Ако има изтичане на газ, газсигнализаторът подава команда на вентила и го затваря. По този начин се спира потока на газ към къщата.

Защо да избереш нас?


Безплатен оглед

Безплатен оглед

В рамките на ден ще получите дата и час за безплатен оглед.

Договор с ясни ангажименти

Договор с ясни ангажименти

С офертата получавате договор с ясни ангажименти за двете страни.

Без административни процедури

Получавате цялостна услуга

Организираме всички стъпки до пускането на вашата инсталация, без тежки админстративни процедури.

Светкавично изпълнение

Светкавично изпълнение

За по-малко от ден изграждаме инсталация в средно голямо жилище.

Чисто и спретнато жилище

Оставяме жилището чисто

Майстори, за които всеки би мечтал. Ще откриеш жилището ти чисто и спретнато.

5 годишна гаранция

5 годишна гаранция

Получавате 5 годишна гаранция за изградените инсталации и от 2 до 7 годишна гаранция за уредите

Желаете удобство и уют?

Свържете се с нас и превключете на ниски сметки

Разгледайте част от нашите обекти
на природен газ


Разгледайте част от нашите обекти
на природен газ