Газови котли Vaillant

Ново поколение газови котли

Природният газ е изкопаемото гориво с най-ниски емисии, което означава, че за неговата модернизация могат да се използват обширни програми за субсидиране. Газовите котли Vaillant имат модерна, надеждна технология, която ви позволява да използвате оптимално газа.

Защо да изберете Vaillant?

 • Най-високо качество;
 • Надеждност;
 • Превъзходен комфорт;
 • Най-добрo съотношение качество-цена;
 • Простота на управление;
 • Намален разход на ток благодарение на високоефективна помпа;
 • Намалени инсталационни разходи;
 • Съвременен дизайн и сензорен екран;
 • Интуитивно обслужване чрез сензорен екран;
 • Интернет управление чрез допълнителен регулатор и безплатно приложение.

Отоплението с газ e икономично и екологично


Работи и с природен газ и с пропан-бутан

Газовите котли Vaillant могат да работят и с природен газ, и с пропан-бутан. Това е факт, който изобщо не е за пренебрегване когато нямате налична мрежа и за момента единственият ви вариант е пропан-бутан, но планирате в бъдеще да използвате природен газ, а в същото време имате възможност да намалите сметките, чрез използване на пропан-бутан.

Широк диапазон на модулация гарантира ниски сметки

Диапазонът на модулация на котлите, позволява котелът да работи ефективно и при ниско, и при високо натоварване. Просто казано, ако имате голямо жилище, но оставите да работи радиатора само в едната стая, котелът ще работи икономично и ефективно и ще гори толкова газ, колкото е нужно.

Постоянно топла вода за банята и за кухнята

Двуконтурните котли на Vaillant произвеждат непрекъснато топла вода без да чакате да се загравя вода в бойлер. По този начин водата никога не свършва, а вие можете да се насладите на банята толкова дълго, колкото желаете. С лесния за работа дисплей винаги можете да настроите температурата на изходящата вода да е комфортна спрямо вашите нужди.

Вариант за всеки дом


„Вайлант” предлага енергийно ефективни и опазващи околната среда системи за отопление, климатизация и производство на топла вода – преди всичко на базата на възобновяеми енергийни източници. Тези системи осигуряват най-добър комфорт – както и нашия сервиз, придружаващ целия им живот на експлоатация.

Газов кондензен котел Vaillant ecoTEC PURE

Нашият стенен газов кондензен котел ecoTEC pure е идеалният избор за икономична подмяна на старо устройство – в апартаменти и многофамилни къщи. Благодарение на доказаната технология, устройството е икономично в потребление и по този начин отваря висок потенциал за икономия на енергия и разходи. EcoTEC pure може да работи с всички видове газ.

Газов кондензен котел Vaillant ecoTEC PRO VUW

Всички модели от гамата ecoTEC pro имат КПД = 94%. Поради тази причина, ако се комбинират с терморегулатор от клас VI (като vSmart), те достигат ефективност на системата от 98% и следователно енергийния клас на системата ErP при отопление A +.

Газов йонизационен кондензен котел Vaillant ecoTEC PLUS двуконтурен

Новият иновативен контрол на горенето IoniDetect осигурява особено надеждна и ефективна работа на новия ecoTEC plus. Неговата тайна: Той автоматично открива различни видове и качества природен газ или пропан и по този начин непрекъснато оптимизира системата. Така клиентите са напълно подготвени при диверсифициране на източниците на природен газ в България.

Природен газ

Използването на природен газ е най-лесния, евтин и комфортен начин за отопление.

Пропан-бутан

Ако все още нямаш достъп до газоразпределителната мрежа, има и други начини

Често задавани въпроси


Едноконтурните котли произвеждат топла вода за отоплителната инсталация и работят само в режим на отопление, докато двуконтурните котли произвеждат допълнително и гореща вода за баните и санитарните нужди. Ето защо двуконтурните котли работят в зимен и летен режим, така че през лятото да ползвате котела само за топла вода. Въпреки това често към едноконтурен котел може да се върже обемен бойлер с голям капацитет, за да затопля и вода за битови нужни. Често ако имате повече от 2 бани е добре да се сложи допълнителен обемен бойлер за да можете да покриете нуждите си от топла вода.

Отоплителната мощност на котела показва енергията, която може да произведе котела. За да се избере правилния модел котел е важно предварително да бъде проектирана и изчислена отоплителната мощност, която е нужна за дадено жилище. Това зависи от много фактори в т.ч. вид на дограмите, наличие на изолация, желана температура и др. Важно е да знаете, че използването на котел с висока мощност, който надхвърля много реалните нужди може да води до далеч по-високи сметки, както и обратното. Ако използвате уред, който не е достатъчен като мощност това ще намали комфорта ви и ще доведе до проблеми с влагата.

Всички кондензни газови котли работят в определен диапазон, който наричаме обхват на модулация. Важно е минималната мощност на котела да не бъде висока, за да отговаря оптимално на нуждите от по-малко топлина през преходните сезони или когато не отоплявате цялата площ на жилището. В противен случай това ще доведе до излишни загуби на енергия и неоправдано високи сметки. Казано по-просто, ако ви се налага да отоплявате една стая, то сметката да бъде като за една стая, а не все едно отоплявате цялото жилище.

Кондензните котли работят най-ефективно и икономично при ниски температури на водата, подавана в отоплителната система, например 40-50°С. Това предполага избора на отоплителни тела с по-голяма площ - подово отопление или оптимално оразмерени за тези температури радиатори. Целта е водата за отопление да отдаде топлината си, да се охлади и да се върне с ниска температура в котела, което е важно за постигане на ефекта на кондензацията и постигането на максимална ефективност.

Стенните котли изискват изключително малко място за монтаж. Те са толкова компактни, че могат да се монтират и там, където почти няма място например в ниши, сервизни помещения, кухни и т.н. Уредите са тихи и в същото време се вписват доста добре в интериора на жилището.

Основното, което трябва да съобразите при избора на място за монтаж на котела, са отвеждането на отработените газове и притока на пресен въздух. В повечето случаи котлите се монтират с коаксиална димоходна система, т.е. две тръби една в друга, като през едната засмуква пресен въздух за горенето, а през другата се отвеждат отработените газове. Най-често котлите се монтират на външна стена или място до вътрешен комин на сградата, който позволява отвеждането и вскукването на газове по подходящия начин.

Препоръчваме профилактика на котела и отоплителната инсталация един път годишно от компетентни специалисти. Така инсталацията ви ще работи по-надеждно, ще избегнете спирания през отоплителния сезон и ще гаранирате дълъг живот на газовите уреди.

Желаете удобство и уют?

Ние не само ще ви доставим и монтираме уреда, а ще изградим цялостната ви газова и отоплителна инсталация. Обадете се и оставете всичко на нас. Ще получите отговор до няколко часа, и инсталация до няколко дни.

Купи онлайн или заяви безплатна консултация


Заявка за газов котел Viessmann
Обработка на лични данни

Какво включва безплатната консултация?

 • Консултираме ви за правилния избор на уреда
 • Ако имате нужда от инсталация ви записваме за безплатен оглед
 • Можем да направим първата консултация и онлайн
 • Определяме кои ще са необходимите промени в жилището
 • Съобръзяваме всеки елемент, за да имате оптимални сметки
 • Определяме от къде ще минат тръбите, ако няма изградени
 • Препоръчваме какви на вид радиатори да изберете
 • Съобразяваме избора на елементи с интериора на жилището
 • Препоръчваме смарт устройства за контрол на температурата и намаляване на сметките
 • Препоръчваме система за безопасност на газа
 • Отговаряме на всички ваши въпроси