Водно таванно охлаждане

Комфорт, неангажиращ интериор, ефективност

Таванното охлаждане е съвременна технология и днес е най-ефективният и комфортен метод за охлаждане на жилища. Комфортът, осигурен от него е несравним. Усещането за хлад е все едно сте в гората през лятото. Охлаждането става посредством, студена вода, най-често произведена от термопомпа, която се пуска по тръби, монтирани над окачения таван. А разходът за охлаждане е много по-нисък в сравнение с климатиците и конвекторите.

Предимства на таванното отопление


comfort

Комфорт и тишина

interior

Неагажиращ интериор

save money

По-ниски сметки

Здравословно

Какво е нужно, за да ползвам таванно отопление?


Източник на студ

Таванното охлаждане, работи подобно на подовото отопление, но тръбите се монтират над окачен таван. По тях се пуска студена вода, произвеждана от стандартна термопомпа. Съвременната система за отопление и охлаждане, която постига най-ниски сметки и максимален конфорт и здравословна среда е комбинацията на термопомпа с подово отопление и таванно охлаждане. А за много студените зими, към системата може да се добави газов котел.

Тръбна таванна система

Правилно изградена охлаждаща система също е от голяма важност, тъй като това може да рефлектира върху ефективността на охлаждането и най-вече върху месечните ви сметки. При таванното охлаждане, задължително се залагат изолационни подложки и високотехнологични тръби, а самата система трябва да бъде проектирана с отделни кръгове за всяко помещение, за да може да постигнете нужния контрол и температура и да постигнете реален ефект на охлаждане.

Система за управление

Съвременната таванна система се е изгражда с нужните елементи за управление – елекрически задвижки за всеки отделен кръг, стайни програматори и много други механизми за управление по желание на клиента. Целта е да можете да поддържате желаната температура във всяко отделно помещение и в същото време да получите ефективност, която да доведе до намаляване на месечните ви разходи за охлаждане.

Лесен монтаж, енергоспестяващо, сигурно и комфортно


Таванното охлаждане е все по-чест избор на домакинствата в Европа, заради комфорта и ефективността. Първоначалната инвестиция е по-висока в сравнение от инсталацията на климатици, но пък е близка, до тази да инсталирате термопомпа с конвектори. При тази система, разчитате на естествената конвекция. Няма уреди които да завъртат въздуха принудително и да го охлаждат рязко. По този начин получавате естествен хлад в помещенията, който е напълно здравословен и намалява риска от ревматични възпаления и респираторни заболявания.

Стъпка по стъпка за нула време


Ние сме оптимизирали целия процес така, че за няколко дни да имате готова за пускане инсталация. Можете да разчитате на пълна прозрачност, качество и ненадмината скорост ако се доверите на нас.

1. Оглед и изготвяне на оферта

В рамките на един работен ден, нашите специалисти ще се свържат с вас, за да направят оглед на дома ви. Заедно ще подберем най-добрия енергоизточник, а ако имате такъв ние ще преустроим инсталацията ви. Ще съобразим със спецификите на жилището, така че да направим нужните изчисления, без които няма как да сте сигурни, че сте постигнете нужния ефект.

2. Договор за изграждане

Вашето приемане на офертата е гаранция за нашия ангажимент. Получавате 5-годишна гаранция за извършените строителни работи и 2-годишна гаранция за всички инсталирани уреди, освен ако не е уговорен допълнителен срок и до 10 годишна гаранция за тръбите за таванната инсталация.

3. Изграждане на инсталация

Нашите консултанти ще ви дадат точния срок за изпълнение и ще го направят в удобно за вас време. Основно една инсталация за средно голямо жилище ни отнема 1 – 3 дни. След приемане на офертата в рамките на до 14 дни ние стартираме работата по инсталацията.

4. Настройка на системата

След като инсталацията е готова, ние я тестваме, пускаме и настройваме. Провеждаме ви подробно обучение за работа със системата и отговаряме на всички ваши въпроси. В общия случай освен да промените температурата в стаята, през повечето време няма да ви се налага да правите друго.

Често задавани въпроси


Инвестицията е  с около 30% по-висока от цената на изграждане на стандартна система с конвектори и термопомпа. Но тъй като топлинните загуби са по-ниски. Реално сметките за охлаждане са по-ниски. Разбира се комфорта, усещането за естествен хлад и здравословната среда, създадена от таванната система е несравнима.

Всеки материал има различен коефициент на топлоотдаване, така че има значение какви материали се използват. Нашите инженер-консултанти ще ви дадат подробна информация и указания, за необходимите дейности.

Да. Водното таванно охлаждане се монтира на тавана. Стига да планирате ремонт и особено, ако сте решили да монтирате окачен таван, няма пречка да се изгради.

Да, и ние бихме настоявали. Това не само носи комфорт на различните членове на семейството, но позволява да контролирате реалната консумация на електричество за охлаждане, а от там и да редуцирате месечните си сметки. При изграждане на таванно охлаждане ние предлагаме напълно автоматизирани системи с програматори за всяка стая.

Таванното охлаждане предотвратява циркулацията на прахови частици, които могат да причинят алергии или заболяване. Самото охлаждане се случва при естествена конвекция, което е все едно да сте в гора през лятото. Комфортът и предимствата за здравето са несравними с никой друг метод за охлаждане. Собствениците на жилища могат да се възползват и от по-добра влажност и по-здравословна среда, което е особено полезно за хора, които страдат от алергии или респираторни проблеми. Използването на таванно охлаждане намалява риска от обостряне на хронични заболявания и податливост към настинки и други вирусни заболявания.

Желаете удобство и уют?

Свържете се с нас и превключете на ниски сметки

Разгледайте част от нашите обекти
с подово отопление


Разгледайте част от нашите обекти
с подово отопление