Термопомпите се характеризират с висока издръжливост, изключително лесна поддръжка и ниски разходи. Най – често използвания вид термопомпа, а именно въздух – вода е достъпна за всеки апартамент или къща. Те извличат топлинна енергия от външния въздух и я преместват в отоплителната инсталация и позволяват да използвате радиатори, подово отопление или конвектори както и комбинация от тях.
Външното тяло на термопомпата, изглеждащо по същият начин, като това на климатик, монтирано пред къщата. Термопомпите на Мitsubishi Electric се характеризират с висок коефициент на ефективност, който позволява постигането на оптимални сметки дори при много студено време и достигане на желаните температури на отопление.

Монтаж на термопомпа въздух – вода Mitsubishi Electric Zubadan – 8 kW система за отопление на едноетажна къща в град София. Клиентите са ползвали до момента отопление с пелети. Generix извърши врязване към съществуващата отоплителна система от радиатори. За по-висока ефективност и по-ниски сметки е добавен буферерен съд.  По този начин клиента получава комфорт, без да се занимава с зареждането на дърва и пелети и сметки, които гарантират по-ниски разходи в сравнение с пелетите.

Снимки от реализирания проект

Кликни върху снимката, за да научиш повече подробности