Инфрачервено отопление

Естествено, приятно и здравословно

Иновативното фолио на полската компания Head Decor е ефективен и невероятно комфортен начин за отопление, чрез инфрачервено фолио, което се монтира под ламинат или подова замаска в зависимост от подовотата настилка, която ще инсталирате в помещенията. Фолиото може да се инсталира и в стени или тавани. Допълнително управлявате всяко помещение интелигентно, чрез стенен програматор, и дори през мобилен телефон.

Защо Heat Decor е добър избор?


Комфорт и тишина

Неангажиращ интериор

По-ниски сметки

30 години гаранция

Не е нужна поддръжка

Водоустойчивост IPX7

Как работи нагревателното фолио


  • Нагрява до ниска температура под 40 градуса, което означава ефективност, безопасност и дълъг живот на отоплителната система и пода.
  • Отоплението с инфрачервено лъчение, което е естествена част от спектъра на слънчевата радиация, нагрява само твърди предмети и не предизвиква конвекция на въздуха – не вдига прах и акари – и осигурява много топлина в цялата къща.
  • Не е необходимо никакво обслужване и именно това отличава отоплителната система Heat Decor от алтернативните системи: спокойствие в продължение на десетилетия без изненади.
  • Нулевите емисии са не само нулеви емисии на прахови частици и CO2, но и без разходи за изграждане на комин и склад за гориво – това е модерна, екологична технология за отопление.
  • Никакви вредни лъчения. Осигурява една от най-здравословни среди в домашни условия.

6 факта за отоплителните филми, които трябва да знаете


Здравословно

Инфрачервеното отопление работи като слънчевата радиация, не предизвиква конвективни движения на въздуха, които пренасят акарите, нагрява само твърди предмети, естествено е, приятно и здравословно. Няма никакво облъчане.

Колкото повече толкова по-малко

Мощността на отоплителното фолио трябва да съответства на отоплителната повърхност и топлоизолацията на сградата, в която ще бъде монтирано. Колкото по-голяма е отоплителната повърхност и колкото по-висока е топлоизолацията – толкова по-малка мощност е необходима.

Ефективно

Могат да се комбинират различни ширини на отоплителното фолио Heat Decor, за да се покрие ефективно и достатъчно повърхността, върху която се монтира и осигурява до 40% по-ниски разходи за отопление.

Независимост

Не сте зависими от доставките на газ, пелети, нафта. Системата консумира само елетричество и всяко помещение е независимо. Можете да отоплявате само тези помещения, които желаете в момента.

Енергийна безопасност

80% от покритието на повърхността с отоплителни фолиа дава оптимална ефективност на отоплителната система, която, работейки при ниски температури, осигурява много топлина, ефективност и енергийна безопасност на сградата.

Еднократна инвестиция

Отоплителното фолио не се нуждае от обслужване, за разлика от алтернативните системи. То е еднократна инвестиция в икономично и екологично отопление на сградата за много десетилетия. Експлоатационният му живот достига над 50 години.

Инсталация под ламинат или замаска


Системата за инфрачервено отопление на Heat Decor позволява:

  • Инсталация под ламинат
  • Инсталация под замаска над която ще се редят плочки, гранитогрес или други мазилки
  • Управление със стаен термостат по температура в т.ч. чрез мобилен телефон

Уникални технологии


Carbon-h HD

Матрицата във фолиото Head Decor осигрява напълно равномерно разпределение на топлината

Multi-layer HD

Многослойното
разположение компонентите увеличава издръжливостта и живота

Safe cut HD

Системата за рязане, за сериите HD-G и HD-EPL, позволява рязане на фолиото за лесен монтаж

Silver ladder HD

Специалната технология за лесна електрическа връзка между отделните фолиа, е невероятно лесна при монтаж, само чрез захващане

Стъпка по стъпка за нула време


Ние сме оптимизирали целия процес така, че за няколко дни да имате готова за пускане инсталация. Можете да разчитате на пълна прозрачност, качество и ненадмината скорост ако се доверите на нас.

1. Оглед и изготвяне на оферта

В рамките на един работен ден, нашите специалисти ще се свържат с вас, за да направят оглед на дома ви. Заедно ще подберем най-добрия енергоизточник, а ако имате такъв ние ще преустроим инсталацията ви. Ще съобразим подовите настилки и вариантите как можем да направим най-ефективно инфрачервено отопление.

2. Договор за изграждане

Вашето приемане на офертата е гаранция за нашия ангажимент. Получавате 5-годишна гаранция за извършените строителни работи и 2-годишна гаранция за всички инсталирани уреди, освен ако не е уговорен допълнителен срок и до 10 годишна гаранция за тръбите за подовата инсталация.

3. Изграждане на инсталация

Нашите консултанти ще ви дадат точния срок за изпълнение и ще го направят в удобно за вас време. Основно една инсталация за средно голямо жилище ни отнема 1 – 2 дни. След приемане на офертата в рамките на до 3 дни ние стартираме работата по инсталацията.

4. Настройка на системата

След като инсталацията е готова, ние я тестваме, пускаме и настройваме. Провеждаме ви инструктаж за работа със системата и отговаряме на всички ваши въпроси. В общия случай освен да промените температурата в стаята, през повечето време няма да ви се налага да правите друго.

Често задавани въпроси


Инвестицията в технологията на Head Decor e в пъти по-ниска от стандартната инсталация на радиатортна или подова система за отопление. Цената зависи от няколко фактора и избора на начина на управление на системата, но средно цената излиза между 50-60 лв. за кв.м. Тъй като топлинните загуби са по-ниски, реално сметките за отопление ще са по-ниски а поради иновативната си технология, разходите са по-ниски отколкото отопление с природен газ, пелети а да не говорим за ток.

Да, разбира се! Въпреки че е вярно, че подовото отопление не произвежда толкова топлина като обикновен радиатор, то генерира достатъчно топлина, за да създаде комфортна среда. Топлината се разпределя равномерно по цялата подова повърхност, така че стайната температура може да достигне до 25°C. Дори да настроите термостата с няколко градуса по-ниско, няма да усетите загуба на топлина.

Всеки материал има различен коефициент на топлоотдаване, така че има значение каква е подовата настилка. Но на пазара голяма част от настилките са подходящи за подово отопление. Освен това ние предлагаме различни панели на Head Decor в зависимост от това каква настилка ще сложите. Има възможност да сложите панели направо под ламинат, както и такива предназначени за стандартна замаска, като панелите се слагат преди полагането на замаската. Има и вариант за инстлация на специални мрежови нагреватели, които могат да се сложат под плочки, например ако решите да ремонтирате банята, но не желаете да изкървате замаската.

Да. Филиото на Head Decor може да се слага направо под ламинат.

Да, и ние бихме настоявали. Това не само носи комфорт на различните членове на семейството, но позволява да контролирате реалната консумация на електричество за отопление, а от там и да редуцирате месечните си сметки. При изграждане на подовото отопление ние предлагаме напълно автоматизирани системи с програматори за всяка стая.

Подовото отопление предотвратява циркулацията на прахови частици, които могат да причинят алергии или заболяване. Собствениците на жилища могат да се възползват и от по-добра влажност и по-здравословна среда без акари и плесени, което е особено полезно за хора, които страдат от алергии или респираторни проблеми. От друга страна топлият под не позволява на краката ви да изстиват, а равномерното разпределение на температурата в помещенията и комфортната температура, не позволяват гърлото ви да е сухо поради резки температурни промени и сух въздух. Това от своя страна намалява риска от обостряне на хронични заболявания и податливост към настинки и други вирусни заболявания. При системите на HEad Decor няма вредно излъчване, нито микровълново или други видове лъчения, които да ви навредят.

Не! След инсталация, системата единтвено трябва да се включва и ичключва и да си регулирате температурата в помещенията. За разлика от стандартните отоплителни системи тук нямате тръби, радиатори, филтри или други подвижни елементи, които изисват подмяна и периодочна поддръжка. Филиото на Head Decor е с 30 годишна гаранция и не е необходимо да се прави нищо освен да му се наслаждавате в студеното време.

Желаете удобство и уют?

Свържете се с нас и превключете на ниски сметки